Яко копиране - каква наглост (vbox7.com) януари 24, 2008

Става дума за vbox7.com койте сигурно всеки знае какъв тип сайт е. За тези които незнаят това е видео портал от типа (youtube). Съвсем случайно написах вместо vbox7.com - vbox7.bg и какво да видя, съвсем друг дизайн под почти единтичното име на оригиналния, на всичкото от горе със почти същото съдържание. И се питам как може такова нещо. Няма просто такава наглост, как само са им откраднали името и имиджа. Очаквам и вие да изкажете мнението си за тази неправда.
Вторият vbox7 е много много стар сайт. Може би преди повече от година попаднах на него.. и аз си помислих това, което пишеш в момента
Аз неказвам че е скоро направен :)) Просто аз чак сега попаднах на него
крадат името. идеята е точно да се объркаш и да попаднеш на него
нелоялно е, но няма да измести vbox7
Нелоялно и некоректно. Да лежиш на това някой да се обърка за да влезне в сайта ти е голяма глупост. Незнам сигурно имат доста повече посещения де ама тяхна си работа. В България всичко е възможно
Ха, domain squating-а е вече доста старо явление и не е ограничено само до България. Някой да пробва да напише адреса на Blogspot като нещо-си.blogpsot.com и да види какво ще му излезе.
Е то е ясно че ще има хитредци винаги.
Освен всичко има и само vbox.bg…
еми то и vbox.bg и vbox7.bg се в този сайт те пренасочва
Мда, яко копиране… Как няма да е еднакво съдържанието предвид факта че 70% (може и повече да са) от филмчетата и в двата сайта, са copy->paste (и то с малоумно долнопробно качество) от youtube и metacafe
Аз на това му викам “яко копиране” 
така се краде популярност…. какво да ти кажа.
като не могат да си измислят име - крадът
Е какво толкова скачате срещу vbox7.bg След като на хората от vbox7.com не им е хрумнало да си регистрират и .bg какво да се прави. В тази връзка има сайт който не помня точно как беше (да кажем google.cm) който ти отваря сайт подобен на google с разликата, че на сайта им е сложена търсачката на google от която печелят
Ти да не си от екипа на Вбокс.бг!?!? За мен това е много енетична постъпка.
Не съм от техния екип. Дори нямам нищо общо с тях. За теб е неетично, но много хора това не ги бърка
поне вече имаме опит и ще знаем ако се развива някой сайт да не пестим 70-80 лв 
хахаха е тука вече си прав
Преди една седмица така ме прецакаха с един домайн. Тутках се, тутках се и накрая някой ми го взе 
Е то за да си сигурен, че ще си единствен в Мрежата трябва да си купиш името заедно с всичките му там стотици домейни, че да си знаеш, че си уникалният собственик. А това струва доста
Един приятел ме светна за този сайт (vbox7.bg), след като си говорихме дали има регистрация там. Говорихме куп време, за да се усетим накрая, че става дума за различни сайтове. Но…все пак позволено по всички правила (различни от етичните).
Наистина сайта vbox.bg е от доста отдавна. Всъщност не мога да резбера защо си мислите че vbox е запазена марка на някой сайт. Всеки е свободен да си регистрира каквито иска домейни и да прави каквито иска сайтове. Така е и в интернет пространството така е и в живота, така е и в икономиката. Това е идеята на свободната пазарната икономика. Примерно ако аз днес отворя магазин за домати, и след два дни някой отвори магазин за краставици на 10 метра от моя, аз кво трябва да направя - да го застрелям ли.
zaheto искам да отговоря предварително на въпроса, който предполагам ще ми зададеш - нямам нищо общо с vbox.bg, нито познавам някой от екипа им. Чат-пат посещавам сайта и си ми харесва, даже повече от vbox7.com
Да прав си неможе нищо да се направи, но все пак ако от Vbox7.com си бяха направили труда да отидат до Патентното Ведомство нещата щяха да седят по различно